A kerékpáros közlekedés és kerékpárturizmus aktuális kérdései Dunaszerdahelyen

Civinet-Dunaszerdahely

Image by Mobilissimus Kft.

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat és fejlesztési ügynöksége, a KIRA Dunaszerdahelyen szervezett workshopot a csallóközi térség önkormányzatai számára, ahol – eredetiben vagy tolmácsolással – magyarul tájékozódhattak a kerékpáros közlekedés és kerékpárturizmus aktuális kérdéseiről.

A Magyar CIVINET a CIVITAS program, a Magyar valamint a Cseh és Szlovák CIVINET bemutatása mellett magyarországi előadások szervezésével járult hozzá a rendezvényhez. Madarász-Losonczy Bálint, a Miniszterelnökség Aktív Mobilitási Főosztályának vezetője a kerékpárutak, kerékpáros útvonalak fejlesztését és fenntartását mutatta be, kiemelve, hogy Magyarországon a kerékpárt széles körben használják mind közlekedési, mind szabadidős célra. Gertheis Antal, a Mobilissimus ügyvezetője a megyei, kistérségi, települési kerékpárforgalmi hálózatok tervezésének tapasztalatait osztotta meg számos gyakorlati példán keresztül: miért fontos a hálózattervezés, hogyan érdemes csinálni (pl. igények felmérése, útvonalfelmérés), és milyen további lépések szükségesek a hálózat fejlesztése során. Barna Zsolt (Értékterv Kft. – EcoCounter Hungary) a megrendelői és tervezői szemléletet kinyitó előadást tartott a kerékpárforgalmi létesítmények fejlesztéséről a közlekedésbiztonság és a forgalmi adatok tükrében.

A résztvevők részletes képet kaphattak a szlovákiai „Bringával a munkába kampányról” (Andrea Štulajterová, OCI BB). A morva borutak révén Radek Durna (Partnerství, o.p.s) egy már hosszabb időre visszanyúló jó példát mutatott be egy idegenforgalmi termék létrehozására és gondozására. Németh Roland (Comenius Egyetem) az adatok gyűjtésébe és különféle felhasználási lehetőségeikbe nyújtott betekintést a kerékpáros közlekedés területén, Vladimír Tóth és Dan Kollár (Cyklokoalícia) pedig a TTSK Kerékpáros Stratégia jövőképének megalkotásába, melyek rímeltek a korábban bemutatott magyarországi példákra.

A rendezvénynek a dunaszerdahelyi városi hivatal díszterme adott otthont.

Author: Magyar CIVINET Titkárság

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of CINEA. Neither the European Union nor CINEA can be held responsible for them.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.