Városa SUMP-ot szeretne készíteni, de hiányzik hozzá a megfelelő szakértelem és eszközrendszer?

Három új, EU által támogatott mobilitási projekt közösen indított felmérést a városok számára a fenntartható városi mobilitási tervük (SUMP) készítése során felmerülő igényeik és az eléjük gördülő akadályok megismerése érdekében.

A SUMP egy stratégiai terv, amelynek célja, hogy az összes városlakó számára megfelelő közlekedési rendszer jöjjön létre, amely hozzájárul a közlekedésbiztonság és az általános biztonság javulásához, a légszennyezés és a zajterhelés mérsékléséhez, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenéséhez és az energiahatékonyság javulásához, miközben fejlődik a személy- és áruszállítás műszaki hatékonysága és költséghatékonysága.

A három új CIVITAS projekt – a PROSPERITY, a SUITS és a SUMPS-Up – közös célja, hogy a felmérés során hasznos háttér információk gyűljenek össze a SUMP-pal kapcsolatos képzések, eszközök és útmutatók megtervezéséhez, annak érdekében, hogy a városok minél magasabb színvonalú SUMP-ot készíthessenek.

Azon városok, amelyek képviselői 2017. február 28. keddig kitöltik a kérdőívet, előnyt élveznek a jelentkezésben, ha részt kívánnak venni a projektek által szervezett képzéseken, vagy szakmai támogatásban részesülnének. Emellett esélyük nyílik egy 600 eurót érő nyereményre, amelyet a horvátországi Dubrovnikban megrendezésre kerülő 4. Nemzetközi SUMP Konferencia utazási és szállás költségeinek fedezésére használhatnak fel.

Cristina Garzillo, a SUMPS-Up projectkoordinátora szerint „Ez a felmérés nélkülözhetetlenül fontos részleteket tár fel arról, hogy Európában mi viszi előre vagy mi gátolja a mobilitástervezést. Az eredmények alapján szakértőinknek lehetősége nyílik magas színvonalú eszközöket és szolgáltatásokat létrehozni, amelyeket az önkormányzatok a SUMP készítése során használhatnak majd.”

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of CINEA. Neither the European Union nor CINEA can be held responsible for them.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.