Siguranta in trafic

CIVINET Romania poster

Despre date, statistici și măsuri de siguranță în trafic vom vorbi cu Theodora Călinescu, Project Manager la European Transport Safety Council (ETSC), Bruxelles. Dialogului nostru despre posibile soluții, dar și despre competențele limitate ale administrațiilor publice locale, se va alătura Ciprian Barna, city manager la Primăria Sectorului 1, București. ÎNREGISTRAREA PREALABILĂ LA EVENIMENT ESTE OBLIGATORIE și se face accesând:

https://attendee.gotowebinar.com/register/406250169319999502

Cu 96 de morți în accidente în trafic, la un milion de locuitori, România se află pe ultimul loc în Europa la siguranța rutieră, media europeană fiind de 51 de morți la un milion de locuitori. Lucrurile sunt și mai dramatice dacă ne uităm doar la cifrele din mediul urban: în perioada 2015-2017, pe drumurile din orașele românești au murit, în medie, 105 oameni la un milion de locuitori, în condițiile în care există orașe europene care au declarat zero morți în traficul urban, de-a lungul unui an calendaristic.

Înființat în 1993, ETSC oferă Comisiei Europene, Parlamentului European și guvernelor naționale o sursă imparțială de consiliere a experților în materie de siguranță în trafic, cu scopul de a reduce numărul victimelor și al răniților în trafic.

Înregistrările conferințelor noastre le găsiți pe canalul de YouTube/CIVINET ROMÂNIA. De asemenea, din această lună vă invităm să urmăriți seria de mini-interviuri ”În mișcare”, singurul podcast cu teme de mobilitate urbană, în limba română, pe https://soundcloud.com/user-126914310 .

Author: Violeta Mihalache

CIVINETs

covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
sump
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

This website is produced as part of CIVITAS ELEVATE Coordination and Support Action funded by the European Union Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 824228. © Copyright 2021 CIVITAS Initiative. All rights reserved.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.