PROSPERITY innovációs összefoglaló a dokkoló nélküli közbringa szolgáltatások szabályozásáról

PROSPERITY projekt keretében a Mobilissimus összefoglalót készített a dokkoló nélküli közbringa szolgáltatások szabályozásáról, mely – a technológiai megoldások és üzleti modellek gyors változása miatt – arra vállalkozhat, hogy pillanatképet adjon a 2018. augusztusi helyzetről.

A közbringa (kerékpáros közösségi közlekedési rendszer) koncepció évtizedek óta ismert, de az ezredforduló óta ezek a rendszerek elterjedtek az egész világon, és számos város fenntartható mobilitási kínálatának részévé váltak. Hagyományosan a közbringák városszerte elhelyezett gyűjtőállomásokon érhetők el. A technológia gyors fejlődésével és új üzleti modellek megjelenésével új közbringa-szolgáltatók léptek színre dokkoló nélküli (szabad gyűjtésű) szolgáltatásokkal, és terjedtek el a 2010-es évek végén, különösen nagy mértékben Kínában. Világszerte való megjelenésük a városokban ugyanakkor nem aknázta ki teljeskörűen a mobilitás javításának a koncepcióban rejlő lehetőségeit, és negatív mellékhatásokkal is járt, ami szükségessé tette, hogy a városok szabályozásokat dolgozzanak ki.

Az összefoglaló itt tölthető le (angol nyelven).

További innovációs összefoglalókért és más szakmai anyagokért keresse fel a PROSPERITY honlapját!

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of CINEA. Neither the European Union nor CINEA can be held responsible for them.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.