Pályázat szakmai tapasztalatcsere támogatására

Megjelent a tapasztalatcserét támogató CAPITAL Activity Fund második felhívása, a pályázatok beadási határideje október 31.

A CAPITAL Activity Fund egy szakmai tapasztalatcsere-programokat támogató alap, melyből 2014 és 2015 során négy felhívásban összesen 120 000 euró támogatást osztanak ki. Az első felhíváson a BKK (Budapest) is sikerrel pályázott.

Négy különböző szintet határoztak meg, melyekbe sokféle program belefér a tanulmányutaktól a szakembercseréken, külföldi önkormányzatoknál töltött szakmai gyakorlatokon, képzéseken át megvalósíthatósági tanulmányokig:

  • Inspiráció (pl. műhelymegbeszélések, tanulmányutak, helyszínbejárások)
  • Strukturális párbeszéd (pl. legfeljebb 10 napos szakembercserék és szakmai gyakorlatok, képzések)
  • Tanulmányok (pl. értékelések, megvalósíthatósági tanulmányok)
  • Szisztematikus tapasztalatátadás (mélyebb, hosszabb tapasztalatcsere folyamat – több találkozás)

A második pályázati felhívás megjelent, a beadási határidő október 31. A témák, amelyekben pályázni lehet, a következők:

  • Közösségi közlekedés (pl. biztonság, akadálymentesítés, környezetbarát és energiatakarékos járművek, intermodalitás, integrált jegyrendszerek stb.)
  • Mobilitásmenedzsment (pl. marketing, kommunikáció, oktatás, tájékoztató kampányok, munkahelyi mobilitási tervek)
  • Autótakarékos életmód (pl. közbringa rendszerek, telekocsi, car-sharing)
  • Az érintettek bevonása (pl. részvételi tervezés, igények felmérése, konzultáció)

A tapasztalatot átadó és a tanuló város közül legalább az egyiknek CIVITAS városnak kell lennie – ennek a feltételnek a Magyar CIVINET tagságis eleget tesz. A támogatási arány legfeljebb 50%, a támogatás összege szinttől függően legfeljebb 1000 – 10 000 euró. A tapasztalatcsere programok megvalósítására a kiválasztást követően, 2015 első félévében kerülhet sor.

Az Activity Fundról részletes információk, az eddig jelentkezett fogadó városok és az általuk javasolt témák katalógusa, valamint a pályázati kiírás és internetes pályázati adatlap az Activity Fund honlapján találhatók (angol nyelven).

CIVINETs

covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
sump
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

This website is produced as part of CIVITAS ELEVATE Coordination and Support Action funded by the European Union Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 824228. © Copyright 2021 CIVITAS Initiative. All rights reserved.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.