Május 6-ig pályázható a CAPITAL Activity Fund

A szakmai tapasztalatcsere-programokat támogató CAPITAL Activity Fund harmadik felhívásának határideje 2015. május 6.

A CAPITAL Activity Fund egy szakmai tapasztalatcsere-programokat támogató alap, melyből 2014 és 2015 során négy felhívásban összesen százezer eurós nagyságrendű támogatást osztanak ki. Az első felhíváson a BKK (Budapest), a másodikon a REC (Szentendre) is sikerrel pályázott.

Négy különböző szintet határoztak meg, melyekbe sokféle program belefér a tanulmányutaktól a szakembercseréken, külföldi önkormányzatoknál töltött szakmai gyakorlatokon, képzéseken át megvalósíthatósági tanulmányokig:

  • Inspiráció (pl. műhelymegbeszélések, tanulmányutak, helyszínbejárások)
  • Strukturális párbeszéd (pl. legfeljebb 10 napos szakembercserék és szakmai gyakorlatok, képzések)
  • Tanulmányok (pl. értékelések, megvalósíthatósági tanulmányok)
  • Szisztematikus tapasztalatátadás (mélyebb, hosszabb tapasztalatcsere folyamat – több találkozás)

A harmadik pályázati felhívás megjelent, a beadási határidő 2015. május 6. Ezúttal nem témákat határoztak meg, hanem 7 megadott eszköz (pl. útburkolati jelek minőségének értékelése, citylogisztikai weboldal) megismerésére, illetve 3 egyéb tevékenységre lehet pályázni.

A tapasztalatot átadó és a tanuló város közül legalább az egyiknek CIVITAS városnak kell lennie – ennek a feltételnek a Magyar CIVINET tagságis eleget tesz. A támogatási arány legfeljebb 50%, a támogatás összege szinttől függően legfeljebb 1000 – 10 000 euró. A tapasztalatcsere programok megvalósítására a kiválasztást követően, várhatóan 2015 második félévében kerülhet sor.

Az Activity Fundról részletes információk, a megismerhető eszközök katalógusa, valamint a pályázati kiírás és internetes pályázati adatlap az Activity Fund honlapján találhatók (angol nyelven).

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of CINEA. Neither the European Union nor CINEA can be held responsible for them.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.