CIVITAS razpreda mrežo CIVINET

V okviru projekta CIVINET – Mreže CIVITAS mest je 20. septembra 2010 v LJubljaniu potekal prvi posvet z naslovom CIVITAS razpreda mrežo CIVINET.

Na posvetu smo vabljenim udeležencem iz 9 večjih slovenskih mest predstavili evropski program CIVITAS Initiative (www.civitas-initiative.eu) ter pobudo za vzpostavitev Mreže CIVINET, ki v prizadevanjih za čistejši in boljši promet združuje mesta, vključena v pobudo CIVITAS.Glavni namen Mreže CIVINET je podpirati mesta, ki se spopadajo s problemi naraščajočega prometa in načrtujejo ukrepe za bolj trajnostno mobilnost meščanov in obiskovalcev mest. Ta podpora je omogočena skozi predstavitev možnosti, ki jih ponuja pobuda CIVITAS – od izmenjave znanj in dobrih praks do sofinanciranja demonstracijskih projektov na področju trajnostne mobilnosti. Na posvetu so bile tako predstavljene možne koristi, ki jih mestom ponuja program CIVITAS. Drugi cilj posveta pa je bil po vzoru šestih evropskih partnerskih držav vzpostaviti Mrežo CIVINET tudi v Sloveniji. Ljubljana je s potekajočim projektom CIVITAS ELAN in že izvedenim projektom CIVITAS MOBILIS edina med slovenskimi mesti doslej uspela pridobiti sredstva iz programa CIVITAS Initiative. Na posvetu so sodelavci projekta predstavili svoje izkušnje in predvidene rezultate projekta CIVITAS ELAN. Predstavljen je bil tudi program CIVITAS Initiative z naborom dobrih praks iz evropskih mest ter novim razpisom za sofinanciranje projektov. Po predstavitvi pobude za vzpostavitev Mreže CIVINET v Sloveniji pa je sledila razprava z udeleženci o tem, kakšne vsebine in oblike podpore potrebujejo slovenska mesta, da bodo bolj učinkovito reševala probleme na področju prometa in mobilnosti.

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of CINEA. Neither the European Union nor CINEA can be held responsible for them.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.