CIVINET na mednarodni konferenci “Mobilnostni menedžment in mobilnostni centri – evropske izkušnje in slovenske priložnosti”

Na mednarodni konferenci »Mobilnostni menedžment in mobilnostni centri«, ki je potekala 15. in 16. septembra 2011 v Ljubljani, smo med številnimi predstavitvami evropskih in domačih izkušenj ter priložnosti, ki jih imamo v Sloveniji na področju mobilnostnega menedžmenta, predstavili tudi pobudo za mrežo CIVINET.

Na konferenci se je zbralo 58 strokovnjakov iz 10 evropskih držav (večinoma iz Slovenije), med njimi tudi predstavniki Evropske platforme za mobilnostni menedžment EPOMM, ki v Evropi že uspešno povezuje uprave, institucije in strokovnjake s tega področja. Usmeritve mreže CIVINET so sicer ožje, vendar popolnoma kompatibilne z usmeritvami EPOMM. V tem smislu je bila konferenca dobra priložnost tako za prepoznavanje akterjev in procesov, kot tudi za razpravo o tem, kako omogočiti delovanje platforme za trajnostno mobilnost, za sinergijsko sodelovanje med akterji in mrežami, za multipliciranje učinkov in v izogib podvajanju aktivnosti. Poleg tega smo udeležence iz Slovenije smo preko vprašalnika povprašali, potrebah za ustanovitev tovrstne mreže ter kakšne dejavnosti naj bi le ta izvajala oz. zagotavljala.

Author: Milena Marega

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of CINEA. Neither the European Union nor CINEA can be held responsible for them.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.