Newsletter CIVINET ROMÂNIA

Newsletters

A apărut ediția de vară a newsletterul-ui CIVINET ROMÂNIA, care pune sub lupă contribuția societății civile și a voluntarilor la schimbarea mentalităților și a modului în care ne deplasăm în orașe. Până la urmă, nu doar administrația este responsabilă de tranziția de la transportul cu mașina personală care poluează, la cea cu mijloace nepoluante. Comportamentul fiecăruia dintre noi poate face diferența.

Așa că, am fost curioși să discutăm cu câteva inițiative care își pun amprenta pe modul în care călătorim în orașele în care sunt active. Fie că vorbim de organizații care sunt prezente de ani buni în comunitatea lor cu tot felul de inițiative și evenimente sau de organizații mai noi, aflate la început de drum, dar cu mult entuziasm și creativitate. Am fost la Timișoara, București, Constanța și Deva și modelele de acolo, suntem convinși că se pot replica în orice oraș al României. Fie că e vorba despre încurajarea mersului pe jos sau pe bicicletă sau folosirea transportului public local – toate exemplele din acest număr ne arată, încă o dată, că orașele noastre sunt pregătite pentru mobilitate smart și sustenabilă.

Dacă cunoașteți modele de bună practică, din orașele în care locuiți și credeți că despre ele ar trebui să afle mai multă lume, că ele pot fi replicate și în alte orașe, scrieți-ne pe civinet-romania [at] civitas [dot] eu și povestea lor va fi publicată.

Lectură plăcută!
 

Newsletter CIVINET Romania

Newsletter CIVINET Romania

Publication date:

Languages: Romanian

Author: Violeta Mihalache

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

This website is produced as part of CIVITAS ELEVATE Coordination and Support Action funded by the European Union Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 824228. © Copyright 2022 CIVITAS Initiative. All rights reserved.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.