Helyi közösségi közlekedés megrendelői-szolgáltatói modelljei

Debrecenben került sor a Magyar CIVINET harmadik szakmai találkozójára.

A december 11-i találkozó házigazdája a DKV Zrt. volt. A jelenlévőket Hernádi Zoltán értékesítési igazgató köszöntötte, egyúttal bemutatta a debreceni közösségi közlekedés fejlesztését, kitérve a CIVITAS programban megvalósított projektekre is.

A rendezvényen a CIVITAS program céljainak megfelelően túlnyomórészt városi önkormányzatok és saját tulajdonú közlekedési vállalataik szakemberei vettek részt magyarországi és határon túli városokból (Debrecen, Kaposvár, Nagyvárad, Szeged, Székesfehérvár).

Az előadások és a rájuk épülő szakmai tapasztalatcsere kiterjedtek a helyi közösségi közlekedés szervezési modelljeire (megrendelő és szolgáltató közötti munkamegosztás; szolgáltató kiválasztása; egy vagy több szolgáltató; önkormányzati, állami vagy magántulajdonú szolgáltató stb.), finanszírozási helyzetére és problémáira, eredményeire és kihívásaira, valamint a lehetséges jövőbeli forgatókönyvekre is.

A találkozót a DKV Zrt. járműtelepének és áramátalakítójának bejárása zárta.

    

A prezentációk és a rendezvényen készült fényképek elérhetők a résztvevők és a Magyar CIVINET tagjai számára a hálózat honlapján (a „Private Downloads” fül alatt). Ehhez regisztráció szükséges, melynek két módja van:

  • regisztráció a CIVITAS honlapján, majd a Magyar CIVINET Titkárság értesítése a regisztrációról hogy felvehesse a tagok csoportjába; vagy
  • a Magyar CIVINET közös bejelentkezési adatainak használata, melyeket a Titkárság bocsát a tagok rendelkezésére.

Fényképek: DKV Zrt. és Ekés András (Városkutatás Kft. / Magyar CIVINET Titkárság)

Cities

Latest

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of CINEA. Neither the European Union nor CINEA can be held responsible for them.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.