Fenntartható mobilitás-tervezés (SUMP) szeminárium Szentendrén

Az Európai SUMP Platform és a Magyar CIVINET közös rendezvénye 31 résztvevőt vonzott.

A június 3-i esemény elsősorban a fenntartható városi mobilitás-tervezés magyarországi helyzetét és lehetőségeit próbálta tisztázni. A SUMP fogalmát, céljait, jellemzőit bemutató bevezető előadás után Kovács-Nagy Rita (NFM) ismertette a hazai kereteket és azok várható alakulását, míg Gönczi Attila (Temesvári Műszaki Egyetem) a fenntarthatóság fogalma felől közelítve vezetett el a gyakorlati tervezési kérdésekig.

A program második részét három gyakorlati előadás alkotta az önkormányzatok tervezési tapasztalatairól; a Balázs Mór Terv (BKK) és a pécsi belváros közlekedése mellett a horvátországi Kapronca (Koprivnica) eredményeit Helena Hecimovic mutatta be. A napot a különböző érdekeltek szempontjait ütköztető szerepjáték zárta.

A prezentációk elérhetők a résztvevők és a Magyar CIVINET tagjai számára a hálózat honlapján (http://civitas.eu/civinet/magyar-civinet, a „Private Downloads” fül alatt). Ehhez regisztráció szükséges, melynek két módja van:

  • regisztráció a CIVITAS honlapján (http://civitas.eu/), majd a Magyar CIVINET Titkárság értesítése a regisztrációról hogy felvehesse a tagok csoportjába; vagy
  • a Magyar CIVINET közös bejelentkezési adatainak használata, melyeket a Titkárság bocsát a tagok rendelkezésére.

Fényképek: Ekés András (Városkutatás Kft.)

Latest

CIVINETs

covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
sump
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

This website is produced as part of CIVITAS ELEVATE Coordination and Support Action funded by the European Union Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 824228. © Copyright 2021 CIVITAS Initiative. All rights reserved.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.