Találkozó Székesfehérváron a gyalogos közlekedésről

A Magyar CIVINET második, székesfehérvári találkozójának témája a gyalogos közlekedés volt.

A szeptember 16-i találkozón, mely egyben az Európai Mobilitási hét nyitánya is volt Fehérváron, négy önkormányzat (Kaposvár, Szeged, Székesfehérvár és Zalaegerszeg), valamint a BKK képviseltette magát döntéshozói vagy szakmai szinten.

A jelenlévőket a házigazdák nevében Viza Attila környezetvédelmi tanácsnok köszöntötte. A résztvevők kicserélték a gyalogos közlekedés terén szerzett tapasztalataikat, kitérve annak minden területére és a többi közlekedési móddal (közösségi közlekedés, egyéni gépjármű-közlekedés, kerékpáros közlekedés) való összefüggéseire is.

Tóth István, Kaposvár alpolgármestere a gyalogoszóna kialakításának fokozatos bővítésének tapasztalatait osztotta meg, kiemelve az érintettekkel (lakossággal, civil szervezetekkel, üzlettulajdonosokkal) való folyamatos egyeztetés fontosságát. Kitért a járdák felújítására, az akadálymentesítésre, a közösségi közlekedés megközelíthetőségére és az iskolák közlekedési problémáira is.

Nagy Zsolt, Székesfehérvár közlekedési irodavezetője a belváros rehabilitációjáról, forgalomcsillapításáról beszélt, kitérve az áruszállítással, célforgalommal, kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos dilemmákra is. Szó esett a gyalogátkelőkről, a gyalog-kerékpárutak problémáiról és a forgalomcsillapított övezetekről is. A nap végén a Közlekedési Iroda munkatársai egy bejárás keretében bemutatták a Fő utca felújításának eredményeit és tapasztalatait.

    

A prezentációk és a rendezvényen készült fényképek elérhetők a résztvevők és a Magyar CIVINET tagjai számára a hálózat honlapján (a „Private Downloads” fül alatt). Ehhez regisztráció szükséges, melynek két módja van:

  • regisztráció a CIVITAS honlapján, majd a Magyar CIVINET Titkárság értesítése a regisztrációról hogy felvehesse a tagok csoportjába; vagy
  • a Magyar CIVINET közös bejelentkezési adatainak használata, melyeket a Titkárság bocsát a tagok rendelkezésére.

Fényképek: Önkormányzati Kommunikációs Központ (Székesfehérvár) és Gertheis Antal

Latest

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of CINEA. Neither the European Union nor CINEA can be held responsible for them.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.