Back to Top

Metode de sporire a eficienței transportului public local

Oradea
20/06/2018

CIVINET ROMÂNIA cu sprijinul Municipiului Oradea și al Oradea Transport Local SA organizează în data de 20 iunie 2018, la Oradea, un training destinat administrațiilor publice locale și specialiștilor din domeniul mobilității urbane, pe tema eficientizării transportului public local.

La întrebarea, cum putem avea un transport public local, mai, bun, mai eficient și mai orientat spre nevoile călătorilor – vom răspunde cu sprijinul unor experți europeni în domeniu, analizând exemple de bună practică europene, implicarea tehnologiilor de vârf în transportul public, modalități de adresare și comunicare cu călătorii etc.

In cadrul trainingului, vom prezenta un studiu de caz privind rolul transportului electric la nivelul Municipiului Oradea, cu vizită de studiu la  Centrul de Cercetare Mecatronică a Siguranței Transportului Public în Comun de Călători.

Precizăm faptul că acest training este destinat consilierilor locali, funcționarilor din administrațiile publice și din cadrul operatorilor de transport public local cu competențe în domeniul mobilității urbane și al transportului, cât și specialiștilor care activează în domeniul mobilității urbane. Trainingul va avea loc la Primăria Municipiului Oradea, Piața Unirii nr. 1.

Vă rugăm să ne confirmați prezența până la data de 12 iunie 2018 la .

AGENDA

9,45-10,00

Înregistrarea participanților

 

10,00 -10,45

Inovarea colectivă în transportul public: metode, instrumente și experiențe de proiect

Evangelos Genitsaris (Universitatea Aristotel din Salonik)

Evangelos (Vangelis) Genitsaris – cercetător-asociat la Aristotle University of Thessaloniki – implicat în 12 proiecte de cercetare din domeniul transportului public, cel mai recent fiind Collective Innovation for Public Transport in European Cities (CIPTEC), un proiect HORIZON 2020 care vizează soluții de creare a unui mediu favorabil îmbunătățirii transportului public.

10,45 – 11,30

Tendințe în transportul public: evoluții majore și tehnologii ale viitorului

Marko Horvat (ICLEI Freiburg)

Marko Horvat este expert în mobilitate urbană la ICLEI - Local Governments for Sustainability Freiburg, Germania. Prezentarea sa - interactivă și dinamică - se referă la un subiect actual, care vizează aspecte legate de modul în care factorii de decizie politică și urbaniștii pot programa viitorul transportului public implicând tehnologiile viitorului.

11,30 – 12,00

Cum comunicăm cu călătorii?

András Ekes (Mobillisimus Budapesta)

András Ekes este director general și expert în mobilitate la Mobilissimus, o companie de planificare a mobilității din Budapesta, Ungaria. Prezentarea sa privind comunicarea cu pasagerii și cu publicul larg, în transportul public se bazează pe instruiri organizate în Katowice și Szeged în cadrul proiectului CIVITAS PROSPERITY.

12,00– 12,15

Pauză de cafea

 

12,15 - 13,00

Managementul mobilității la Budapesta

Balázs Fejes (BKK - Centre for Budapest Transport)

Balázs Fejes este expert în inovare la BKK Center for Budapest Transport, organizatorul transportului public (manager de mobilitate) din Budapesta. Prezentarea sa ne va explica  cum funcționează una dintre cele mai eficiente autorități de transport public local din Europa, ce sarcini îndeplinește în transportul public local din capitala Ungariei și care îi sunt limitele de competență.

13,00 – 13,30

Noutăți în rețeaua CIVINET ROMÂNIA

Membri CIVINET ROMÂNIA

Sesiune deschisă de scurte prezentări cu noutăți din partea membrilor Rețelei CIVINET ROMÂNIA.

Irina Rotaru – Orașe în Mișcare – Prezentarea grupului național pentru optimizarea PMUD-urilor (proiectul CIVITAS PROSPERITY);

Violeta Mihalache – Urban Survey – Următoarele activități ale CIVINET ROMANIA;

13,30 – 14,30

Pauză de prânz

 

14,30 – 14,45

Deplasare la Centru de Cercetare Mecatronică a Siguranţei Transportului Public în Comun de Călători

14,45 – 15,45

Rolul transportului electric la nivelul Municipiului Oradea

Municipiul Oradea

Oradea Transport Public Local SA

Prezentarea va cuprinde proiecte de dezvoltare ale Municipiului Oradea în domeniul transportului electric din municipiu și vizita Centrului de Cercetare Mecatronică a Siguranței Transportului Public în Comun de Călători, destinat diagnozei tehnice a echipamentelor şi instalaţiilor din structura sistemului de transport electric urban de călători.

15,45 – 16,00

Concluzii finale

CIVINET ROMÂNIA

 

Location: Romania
Primaria Municipiului Oradea
Piaata Unirii nr. 1
Organizer:
CIVNET ROMANIA
Contact :
Violeta Mihalache
Contact's email:

Key Information

Organizer:
CIVNET ROMANIA
Email:
,
Email:
Contact:
Violeta Mihalache

Jan 2019

M T W T F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31