Back to Top

e-CONFERINTA CIVINET ROMANIA

Timisoara
14/05/2020 to 15/05/2020
CIVINET ROMÂNIA vă invită la conferință, în 14 și 15 mai, cu tema e-mobilitate. Din cauza condițiilor medicale, conferința se va desfășura în mediul online, cei care doresc să participe sunt rugați să se înscrie pentru fiecare din cele două zile de conferință.   Agenda:   Joi, 14 mai 2020 – Înscrierea se face pe https://attendee.gotowebinar.com/register/5810858886420744450

 

10,30 - Clean Bus Europe Platform – Aida ABDULAH, Senior Project Manager la UITP (International Association of Public Transport) Prezentare tradusă în limba română.

Platforma ”Autobuze Curate”/Clean Bus Europe Platform (https://cleanbusplatform.eu/) este o inițiativă a Comisiei Europene pentru a sprijini tranziția orașelor către un transport public local mai curat. Platforma reunește orașe europene, operatori de transport, parteneri de dialog social, industria de profil, asociații etc. pentru a stimula și a susține schimbul de cunoștințe și expertiză cu privire la tranziția către un transport public local nepoluant. O prezentare despre beneficiile de a fi parte a Platformei, dar și despre ce demersuri trebuie să faceți pentru a deveni membru.

11,10 –Cargo bicicleta, agent de schimbare a mobilității urbane - Valentin VOINICA, Manager de proiect City Changer Cargo Bike, Municipiul Alba Iulia

Proiectul City Changer Cargo Bike (http://cyclelogistics.eu/) se bazează pe potențialul nelimitat al cargo-bicicletelor, promovând utilizarea acestora în rândul utilizatorilor publici, privați și al agenților comerciali. Proiectul este finanțat în Programul Horizon2020 și reunește 20 de parteneri de pe întreg continentul: din Norvegia până în Grecia. Din România, Primăria Municipiului Alba Iulia este partener în proiect. O prezentare despre experiența Municipiului Alba Iulia în proiect, despre modele care pot fi replicate și în alte orașe, dar și despre barierele și dificultățile întâmpinate.

11,35 – 12,00 – Sesiune interactivă cu participanții, moderată de Violeta MIHALACHE (Secretariat CIVINET ROMÂNIA) și Grațian MIHĂILESCU (Fondator urbanizehub.ro și urban-talks.com)

Vineri, 15 mai 2020 - – Înscrierea se face pe https://attendee.gotowebinar.com/register/8663501122755685388

10,30 –  Indexul de e-mobilitate pentru România (Romanian E-mobility Index) – Dragoș FUNDULEA, Senior Project Manager la Roland Berger Romania

Raportul a fost dat publicității în aprilie și acoperă evoluțiile ecosistemului de emobilitate de pe piața românească. Raportul are un caracter bi-anual, concentrându-se pe patru dimensiuni: cerere, ofertă și servicii de mobilitate, reglementări legislative și infrastructură de reîncărcare. Numărul actual tratează ca subiect special transportul public local curat, în special, autobuzele electrice achiziționate de administrațiile publice locale. Studiul a fost realizat de compania Roland Berger Romania.

11,10 – Finanțarea din Fondul pentru Mediu a stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in - Adrian ȘTEFĂNESCU și Paul ȘERBĂNESCU, Administrația Fondului pentru Mediu

Administrația Fondului pentru Mediu derulează o schemă de sprijin public prin care operatorii economici vor putea primi finanțare pentru stații de reîncărcare a vehiculelor cu emisii scăzute. Măsura va contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a altor emisii poluante și va stimula investițiile în stații de reîncărcare a vehiculelor hibride și a vehiculelor electrice cu baterie din România. Aceasta va acoperi zonele urbane, periurbane și rurale și își propune să dezvolte o rețea de stații de reîncărcare pe întreg teritoriul țării.

11,40 – 12,00 – Sesiune interactivă cu participanții, moderată de Violeta MIHALACHE (Secretariat CIVINET ROMÂNIA) și Vlad STANCIU (Director Clusterul de Energii Sustenabile din Romania - ROSENC)

Location: Romania
Online
Organizer:
CIVINET ROMÂNIA
Contact :
Violeta Mihalache

Key Information

Organizer:
CIVINET ROMÂNIA
Email:
,
Contact:
Violeta Mihalache

Dec 2020

M T W T F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31