Back to Top

Magyar CIVINET találkozó a helyi közlekedési rendszerek működésének jövőjéről

Author: Antal Gertheis
Posted on: Thursday, June 9, 2016 - 13:30
Budapest

2016. március 30-án a BKK Budapesti Közlekedési Központ adott otthont a Magyar CIVINET 6. találkozójának, melynek témája a városok helyi közlekedésének pályáztatása, a járművek és szolgáltatások beszerzése, a helyi közlekedési rendszerek működésének jövője volt.

A program Ekés András (Magyar CIVINET Titkárság) bevezető előadásával kezdődött, amelyben felvetette azokat az alapvető problémákat és kérdéseket, amelyekkel a városok jelenleg is küzdenek a témát illetően. Ezután a résztvevő városok képviselői és szakemberei előadásokat hallhattak a BKK autóbusz-üzemeltetési modelljéről, az autóbusz-üzemeltetés és szolgáltatás jogi kereteiről, valamint a stájerországi közlekedési szövetségről, ami jó példával szolgál a magyar városok számára. Ezen kívül Baja és Békéscsaba városok képviselői saját tapasztalataikat is elmondták. Az előadások után szakmai beszélgetésre került sor, ahol a résztvevők feltehették kérdéseiket az előadóknak, valamint az egyes városok képviselői tapasztalatot cserélhettek a témát illető felvetésekben.

Az előadások és a tapasztalatcsere olyan háttértudást biztosítottak, ami jó alappal szolgál a következő időszakban az autóbusz-közlekedésben bekövetkező változásokhoz a résztvevő városok számára.

News Search

Latest Events

18/11/2019 to 13/12/2019
The Sustainable Urban Mobility Indicators (SUMI) project invites you to save the date for the launch...
19/11/2019
Many transport planning decisions affecting urban mobility and road infrastructure are based on the...
02/12/2019
Monitoring and Evaluation (M&E) is an integrated part of SUMPs and plays a crucial role to prove...
04/12/2019 to 05/12/2019
The third edition of the Horizon 2020 road transport research conference is open for registration an...
18/02/2020
Increasing safety for unprotected road users: examples from strategy, policy and collaboration in St...