Back to Top

CIVITAS ELAN razpreda mrežo CIVINET

Ljubljana, Slovenija
31/08/2010

 

Spoštovani,

vabimo vas, da se nam pridružite v ponedeljek, 20. septembra 2010, med 10. in 13. uro, ko bomo v Centru Evropa, na Dalmatinovi 4 v Ljubljani, pripravili prvi posvet v okviru nastajajoče Mreže CIVINET v Sloveniji.

Na posvetu bomo vabljenim deležnikom iz devetih večjih slovenskih mest predstavili evropski program CIVITAS Initiative (www.civitas-initiative.eu) ter pobudo za vzpostavitev Mreže CIVINET, ki v prizadevanjih za čistejši in boljši promet združuje mesta, vključena v pobudo CIVITAS.

Glavni namen Mreže CIVINET je podpirati mesta, ki se spopadajo s problemi naraščajočega prometa in načrtujejo ukrepe za bolj trajnostno mobilnost meščanov in obiskovalcev mest. Ta podpora bo omogočena skozi predstavitev možnosti, ki jih ponuja pobuda CIVITAS - od izmenjave znanj in dobrih praks do sofinanciranja demonstracijskih projektov na področju trajnostne mobilnosti. Na posvetu želimo predstaviti možne koristi, ki jih mestom ponuja program CIVITAS, predvsem pa po vzoru šestih evropskih partnerskih držav vzpostaviti Mrežo CIVINET tudi v Sloveniji.

Ljubljana je s potekajočim projektom CIVITAS ELAN in že izvedenim projektom CIVITAS MOBILIS edina med slovenskimi mesti doslej uspela pridobiti sredstva iz programa CIVITAS Initiative.

Na posvetu bodo sodelavci projekta ELAN predstavili svoje izkušnje in predvidene rezultate projekta. Podrobno bo predstavljen tudi program CIVITAS Initiative z naborom dobrih praks iz evropskih mest, ter novim razpisom za sofinanciranje projektov. Po predstavitvi pobude za vzpostavitev Mreže CIVINET v Sloveniji pa se bomo v razpravi z vsemi udeleženci posvetovali o tem, kakšne vsebine in oblike podpore potrebujejo slovenska mesta, da bodo bolj učinkovito reševala probleme na področju prometa in mobilnosti.

Prijazno vas vabimo, da se nam pridružite na prvem posvetu CIVINET, kjer boste dobili veliko koristnih informacij, srečali zanimive sogovornike in se predvsem vključili v mrežo CIVINET.

Da bi lažje organiziali posvet vas prosimo za potrditev vaše udeležbe z elektronskim sporočilom na naslov rec-slovenia@guest.arnes.si.

Location:
Center Evropa, Dalmatinova ulica 4, Ljubljana
Organizer:
Holding Graz Linien
Contact :
Milena Marega

Related documents

Practical Information

Key Information

Organizer:
Holding Graz Linien
Contact:
Milena Marega

Feb 2020

M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29