Back to Top

Városa SUMP-ot szeretne készíteni, de hiányzik hozzá a megfelelő szakértelem és eszközrendszer?

Author: Antal Gertheis
Posted on: Monday, February 13, 2017 - 10:06

Három új, EU által támogatott mobilitási projekt közösen indított felmérést a városok számára a fenntartható városi mobilitási tervük (SUMP) készítése során felmerülő igényeik és az eléjük gördülő akadályok megismerése érdekében.

A SUMP egy stratégiai terv, amelynek célja, hogy az összes városlakó számára megfelelő közlekedési rendszer jöjjön létre, amely hozzájárul a közlekedésbiztonság és az általános biztonság javulásához, a légszennyezés és a zajterhelés mérsékléséhez, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenéséhez és az energiahatékonyság javulásához, miközben fejlődik a személy- és áruszállítás műszaki hatékonysága és költséghatékonysága.

A három új CIVITAS projekt – a PROSPERITY, a SUITS és a SUMPS-Up – közös célja, hogy a felmérés során hasznos háttér információk gyűljenek össze a SUMP-pal kapcsolatos képzések, eszközök és útmutatók megtervezéséhez, annak érdekében, hogy a városok minél magasabb színvonalú SUMP-ot készíthessenek.

Azon városok, amelyek képviselői 2017. február 28. keddig kitöltik a kérdőívet, előnyt élveznek a jelentkezésben, ha részt kívánnak venni a projektek által szervezett képzéseken, vagy szakmai támogatásban részesülnének. Emellett esélyük nyílik egy 600 eurót érő nyereményre, amelyet a horvátországi Dubrovnikban megrendezésre kerülő 4. Nemzetközi SUMP Konferencia utazási és szállás költségeinek fedezésére használhatnak fel.

Cristina Garzillo, a SUMPS-Up projectkoordinátora szerint „Ez a felmérés nélkülözhetetlenül fontos részleteket tár fel arról, hogy Európában mi viszi előre vagy mi gátolja a mobilitástervezést. Az eredmények alapján szakértőinknek lehetősége nyílik magas színvonalú eszközöket és szolgáltatásokat létrehozni, amelyeket az önkormányzatok a SUMP készítése során használhatnak majd.”

Related documents

Currently there is no more information

Add comment

Log in or register to post comments

News Search

Latest Events

05/09/2017 to 06/09/2017
European Integrated Projects (EIP), membru CIVINET ROMÂNIA, organizează în perioada 5-6 septembrie,...
13/09/2017
On Wednesday 13th September 2017, the European projects CIVITAS ELIPTIC (www.eliptic-project.eu) and...
26/09/2017
AGENDA TALLER CIVINET ESPAÑA Y PORTUGAL, 26 de septiembre de 2017 La movilidad en las ciudades - es...
27/09/2017
The final conference on Logistics Cloud will take place on 27th of September 2017 at Auditorium Kare...
27/10/2017
În 27 octombrie 2017 va avea loc la Timișoara, un workshop privind soluții eficiente de combatere a...