„Kis közösségek, nagy ötletek” - CIVITAS Forum konferencia Torres Vedrasban

A CIVITAS éves konferenciáját ebben az évben a portugáliai Torres Vedrasban rendezték meg, a kisvárosok lehetőségeit fókuszba állítva.

„Small communities, big ideas” (Kis közösségek, nagy ötletek) mottóval a portugáliai Torres Vedrasban rendezték meg a CIVITAS éves konferenciáját, a Forumot 2017. szeptember 27-29. között.

A Lisszabontól 50 km-re északra fekvő város mindössze 25 ezer, vonzáskörzetével együtt 80 ezer lakosú, ezzel a legkisebb település, mely valaha vendégül látta a 15. alkalommal megrendezett konferenciát. A rendezés jogát fenntartható városi mobilitási projektjei (automata kerékpárkölcsönző rendszer, parkolási rendszer) és a spanyol-portugál CIVINET-ben való aktív részvétele eredményeként nyerte el.

A konferencia csaknem ötszáz résztvevőjét Violeta Bulc, az Európai Bizottság közlekedésért felelős biztosa videóüzenetben köszöntötte. A témák felölelték a fenntartható városi mobilitás valamennyi részterületét az elektromos autóbuszoktól a módváltást ösztönző játékos kampányokig, a finanszírozási és közbeszerzési lehetőségektől az önvezető járművekig. Magyarországról Szeged MJV Önkormányzata, az SZKT, a BKK Budapesti Közlekedési Központ, a szentendrei székhelyű REC és a Mobilissimus képviseltette magát.

A következő, 2018-as CIVITAS Forumot a svédországi Umeåban rendezik.

Cities

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of CINEA. Neither the European Union nor CINEA can be held responsible for them.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.