Fenntartható városi mobilitástervezési továbbképzés Szegeden

Tanulni jöttek Szegedre a PROSPERITY projekt fenntartható városi mobilitástervezési továbbképzésének résztvevői, melynek során külföldi és hazai mobilitási szakértőktől ismerhettek meg számos európai jó gyakorlatot, praktikus fogást és a fenntartható városi mobilitási tervek (SUMP) elkészítési és megvalósítási folyamatának egy-egy területén elmerülve.

A négynapos eseménynek a szegedi városháza adott otthont, melynek során gyakorló városi mobilitási szakemberek elmerülhettek a SUMP készítés folyamatának egy-egy területében, hagyományos előadások mellett interaktív, gyakorlatorientált feladatok segítségével. A résztvevők megismerték a döntéselőkészítés támogatására kifejlesztett Urban Transport Roadmaps internetes eszközt, amely a PROSPERITY projektnek köszönhetően hamarosan magyar nyelven is elérhető lesz. A kommunikáció és az érintett felek bevonása a SUMP kidolgozása és megvalósítása során hazánkban még ok szempontból fejleszthető gyakorlat, amely elengedhetetlen a lakosság és minden érintett fél által nem csak elfogadott, hanem magukénak is érzett stratégiai dokumentum megvalósításához. A kommunikációs tréning során a résztvevők megtekintették a Mobilissimus kreatív videóit, melyek Eger Megyei Jogú Város SUMP kommunikációjához készültek. A városi teherszállítás várható jövőbeli trendjeinek, a jelen jó gyakorlatainak megismerését követően a SUMP intézkedések hatásai nyomon követésének nemzetközi tapasztalatain túl a skóciai Dundee városának, olykor a hazai közeghez hasonló problémáit és megoldásait ismertette a város közlekedési osztályvezetője.

A szegedi képzés végén az oklevelek átvételét követően a résztvevő szakemberek új tudással felvértezve, motiváltan térek haza. A képzés előadásai és kiegészítő anyagai a PROSPERITY projekt weboldalán belül a szegedi képzés linkjére kattintva elérhetők további érdekes, kiegészítő anyagok mellett. A jövőben a PROSPERITY projekt keretében további interaktív SUMP képzések várhatóak.

Cities

Latest

CIVINETs

.eu web awards
covenantofmayors.eu
eltis
EPOMM
European Mobility Week
managenergy
Smart Cities Marketplace
EU Logo

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of CINEA. Neither the European Union nor CINEA can be held responsible for them.

This website is hosted by an environmentally-friendly server provider.